Print siden
19.08.2015

Forsker fra Berkeley Universitet præsenterer software platform for intelligente bygninger

Fredag den 14. august samledes samarbejdspartnere i projektet Coordicy, i Green Tech Center for at diskutere fremtidens software platforme, til styring af intelligente bygninger. Syddansk Universitet havde i forbindelse med projektet, besøg af forskeren Gabe Fierro fra Berkeley Universitet i USA, som præsenterede en open source software platform, til intelligent styring af bygninger.

Danmark vil i år 2020 gerne reducere energiforbruget med 75 %. Coordicy projektet vil i den sammenhæng undersøge, hvordan mere intelligens i både eksisterende og nye bygninger kan hjælpe Danmark i mål, i år 2020. Green Tech Centerets bygninger indgår i projektet som case, så projektet kan demonstrere de udviklede værktøjer i praksis. På mødet præsenterede Gabe Fierro fra Berkeley Universitet deres bidrag til projektet i form af en open source software platform til intelligent styring af bygninger. Softwaren vil være med til skabe mere intelligente bygninger, som tilpasses beboernes behov og sammentidligt bruger mindst muligt energi. På baggrund af præsentationen blev der blandt andet diskuteret hvordan softwaren kan anvendes af firmaer, i en dansk kontekst, samt hvordan den kan anvendes på eksisterende bygninger i Danmark.

 

Coordicy projektet løber i 4 år med et samlet budget på 42,5 mio. kr og er støttet med 18,6 mio. kr., af den danske innovationsfond. Projektet består af 17 nationale og internationale partnere på tværs af videnorganisationer, industri og offentlige parter. Odense og Aarhus kommune vil med store planlagte energirenoveringsprojekter levere testfaciliteter til projektet. Green Tech Center vil være testfacilitet for benchmarking af en BR2015 Bygning. For de fem deltagende private virksomheder, inklusiv Insero Software A/S og Remoni A/S, handler det i høj grad om nye markedsmuligheder på nationalt og globalt plan. Af internationale partnere deltager Lawrence Berkeley National Laboratory, NASA Ames, UC Berkley, der tilsammen bidrager med ekspertviden inden for beregning of bygningers energiforbrug, samt IKT-baseret intelligent bygningsstyring.

DK MC Visa JCB CUP AMEX DK Copy

OK
COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK PÅ GREENTECHCENTER.DK

Ved at benytte greentechcenter.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi bruger for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside. LÆS MERE