Print siden
14.08.2017

Energi på skoleskemaet skal skabe grønne eksperter og milliardeksport

Seismiske undersøgelser, varmelagring og en jordvarmesimulator, er blot nogle af de forsøgsopstillinger, som skoleelever fremadrettet kan blive undervist i hos Green Tech Center, som netop har modtaget 159.000 kr. fra energiselskabet NRGi til at gøre undervisningen mere håndgribelig.

Det er ikke nok at lære om grøn energi fra skolebøgerne og almindelig tavleundervisning. Det mener vi hos Green Tech Center, der netop har modtaget 159.000 kroner fra energiselskabet NRGi til at opsætte fysiske eksempler og forsøg, hvor elever fra folkeskoler og gymnasier kan få fingrene direkte i mulden.

 

Tiltaget skal være med til at styrke kompetencerne indenfor grøn energi og samtidig få flere unge til at fange interesse for VVS, håndværk og andre brancher, der kan skabe fremtidens eksperter på grøn energi.  

 

”Det er ikke tilstrækkeligt at investere i vind- og solenergi, når vi skal omstille Danmark til et mere energivenligt samfund drevet på vedvarende energi. Vi skal også investere i viden og uddannelse, så de unge bliver i stand til at drive udviklingen den rigtige vej. Green Tech Center tager et vigtigt skridt i den rigtige retning ved at gøre undervisning mere spændende og direkte, og derfor har vi som energiselskab valgt at støtte foretagenet,” fortæller Eva Ryberg, der er bestyrelsesformand for energiselskabet NRGi.

 

De 159.000 kr., som er doneret af NRGi, kommer fra selskabets såkaldte værdipulje, der som et led udover at give andelshaverne en årlig rabat på elregningen, støtter projekter i forsyningsområdet, der medvirker til bæredygtig udvikling.   

 

Der bliver lavet otte forsøgsopstillinger, som giver mulighed for at tilrettelægge et undervisningsforløb på tre timer og op til en hel dag. Alt tilhørende materiale bliver frit tilgængeligt fra Green Techs hjemmeside.

DK MC Visa JCB CUP AMEX DK Copy

OK
COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK PÅ GREENTECHCENTER.DK

Ved at benytte greentechcenter.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi bruger for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside. LÆS MERE